KASİD Karabük ile bir araya geldi

KASİD Karabük ile bir araya geldi
Yayınlama: 16.09.2023
A+
A-

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), Karabük protokolü ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) tarafından Zalifre Konak Otel’de düzenlenen programa AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Akşam yemeğinin akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda KASİD’in tanıtımı gerçekleştirildi.

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) Genel Başkanı Çetin İpek programda yaptığı konuşmada, “Biz Karabüklüler çok bir arada olmayı maalesef sevmiyoruz. Biz Karabüklüler aslında birbirimizi severek bu mevzuya başlayalım. KASİD olarak 2022 yılının eylül ayında bir otelde toplantı yaptık. 40 iş adamıyla bir araya geldik. 34 kurucu kurulu üyesiyle KASİD’i Karabük’e ve Karabüklülere hediye ettik. Atıl durumda kalmış kenarda kalmış Karabüklüleri tespit ederek faaliyet yapabileceğimiz arkadaşlarla bir araya gelmeye çalıştık. İstanbul Çekmeköy’de kendi binamızı kurduk. 18 ayrı sektörden faaliyet gösteren iş adamlarıyla birlikteyiz. 2022 tarihi itibariyle bir matematik hesabı çıkardık. 1540 kişiye istihdam sağlayan 3 Milyar TL ticaret hacmine sahip iş insanlarını bir araya getirmeye başardık.Karabüklü iş insanlarının önce kendilerine daha sonra topluma katma değer sağlayacak bir organizasyon şemasının içerisinde organize bir şekilde hareket etmesi ve buradan doğacak enerji ile kendilerine ve topluma katma değer sağlamasını hedefliyoruz.” dedi.

KASİD’in hedefleri takdire şayan

Konuşmasında KASİD’in hedeflerinden bahseden Genel Başkan Çetin İpek’in açıkladığı hedefler takdirle karşılanırken İpek konuşmasında, Kendi Nizam-ı Alemini kurmuş ve kurtarmış her Karabüklü iş insanının, önce vatanı ve milletinin sonra da memleketi olan Karabük için efor sarf etmesi gibi bir hedefimiz var. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Türkiye Yüz Yılında, Cumhuriyet Kenti Karabüklü iş insanlarının da emeğinin olması gibi bir hedefimiz var. Karabük dışında yaşayan Karabüklü iş insanlarının, Karabüklü gençler için istihdama katkı sağlayacağı, Karabük ekonomisine destek olacağı projelerin içinde olması gibi bir hedefimiz var. KASİD olarak Karabük dışında bulunan tüm iş insanlarına ve bürokraside görevli Karabüklü hemşerilerimize kısa sürede temas ederek Karabüklülerin bir envanterini çıkarmak, kimin nerde ne iş yaptığını bilmek, memleketleri için dertlenebilecek kişiler ile yol yürümek gibi bir hedefimiz var. KASİD olarak herkesi üye yapalım gibi de bir derdimiz asla yok. Tek derdimiz iş dünyasında, tüm işverenlerin ‘Biz Bize Ticaret’ kavramını bilmeleri ve az sonra anlatacağım sistemin içinde olmaları gibi bir hedefimiz var. Karabük dışında yaşayan Karabüklü iş insanlarının, Karabük içinde yaşayan iş insanları gibi KARABÜKÜN BİR DEĞERİ olduğunu, her ne kadar Karabük dışında ikamet etseler de yüreklerinin Karabük için çarptığını yüksek sesle haykırmak gibi bir hedefimiz var.” dedi.

“Biz Karabüklüler beraber organizasyon yapabilme gücüne hakim olmalıyız”

“Birçok ilde var olan iş insanları derneğinin Karabük özelinde olmaması, iş insanlarının memleketleri adına seslerini duyuracak bir platform olmaması KASİD’in başlangıç noktasıdır.” diyen KASİD Genel Başkanı İpek, “2022 Ekim ayında 8 kişi ile başlayan oluşum an itibariyle 50 üyeye ulaşmıştır. 34 kişi ile kurulan derneğimiz, Kurulduğu an itibariyle sayısal bir ifade ile 1540 kişiye istihdam sağlayan yaklaşık 3 Milyar TL ticaret hacmine sahip kuruluşların Karabüklü sahipleri tarafından oluşmuştur. Yapılan kongremiz neticesinde 1 Başkan 15 Başkan yardımcılığı ile dernekçilik adına geniş bir şemsiye açan KASİD, tüzüğü gereği faaliyetlerine başlamış ve birçok kişi ve kurumu ziyaret edip KASİD’i tanıttık. İstanbul’da bulunan iş dünyasındaki ve bürokrasideki birçok Karabüklü ile gönül birlikteliği sağladık. İstanbul’da bulunan 43 Dernek ile bir araya gelerek bir faaliyet düzenledik. Arkadaşlar buraya açıklamak istiyorum. Karabük’ten gördüğünüz gibi bir İstanbul yapılanması yok farklı bir yapılanma var. Şimdi siyasette ve sporda bir terim kullanırız alan savunmasıyla alakalı Ankara’da Karabüklüler Vakfı alan savunmasını yapmış. Kıymetli büyüğümüz Mehmet Ali Şahin’in başında bulunduğu Karabüklüler Vakfı Karabük’te bulunan 12 bin 15 bin Karabüklü ile irtibat kurabilmişler. Orada alan muhafazası yapabilmişler ama İstanbul’da 43 tane dernek var. Hepsi kendi özelinde çok güzel çok kıymetli işler yapıyorlar ama alan savunmasını yapamadığımız için bu dernekler kendi özelinde organizasyon yapmışlar hiç birleşememişiz. Biz Karabüklüler beraber organizasyon yapabilme gücüne hakim olmalıyız. Hakim olmalıyız ki bizim İstanbul’da Büyük şehirlerde Bursa’da Kocaeli’de ses getirecek faaliyetler içerisinde olalım lobi dediğimiz kavram; Amerikan menşeili bir kavram. Ben o anlamda kullanmayacağım lobiciliği. Biz Karabük’te bir arada olabilmeyi organizasyon yapabilmeyi beceremedik. 43 tane dernekle biz bir program organize ettik. TÜİK’e göre İstanbul da 98 bin Karabüklü ikamet ediyor. Çevre illerde 60 bin Karabüklü ikamet ediyor. Bir Karabük kadar hemşerimiz olduğu alanda alan savunması yapamamışız.” dedi.

“Amacımız Karabüklü’nün Karabüklü ile ticaret yapmasını sağlamak”

İpek konuşmasında, “Kurulduğumuz an itibariyle topluma katma değer sağlayacak, Karabük ve Karabüklüler için ses getirecek projeler ile ilgilenen birimlerimiz kendi özelinde yaptığımız çalışmalarda neticesinde ‘Biz Bize Ticaret’ kavramı üzerinde çok duruyoruz. En basit tabiri ile amacımız Karabüklünün Karabüklü ile ticaret yapmasını sağlamak. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, Karabüklü işverenlerin network ünü geliştirecek, pazardaki satış ağlarını geliştirecek, ürettikleri ürünleri geniş satış kanallarına sunmalarını sağlayacak, yeni Pazar araştırmalarının önünü açacak KASİD projelerini büyük ölçüde hazırlamış bulunmaktayız.” İfadelerine yer verdi.

KASİD Cep Telefonu Uygulaması

Konuşmasında KASİD Cep Telefonu Uygulamasından bahseden İpek, “Bu uygulamanın amacı, yine ‘Biz Bize Ticaret’ kavramımız temel alınmıştır. Uygulama sayesinde tek tuşla sisteme katılan tüm işverenlerin şirket iletişim bilgileri, yaptıkların işlerin nitelikleri, hizmet verdikleri yerler ve hizmet alanları hakkında geniş bilgiler içerecektir. Bu uygulama sayesinde sadece Şirketler değil tüm halkımızın kullanımına sunulacak ve aradığı mamül veya sektör ile ilgili Karabüklü tüm firmalara ulaşma kolaylığı sağlayacaktır. KASİD Karabük uygulaması olarak bir cep telefonu uygulama yaptırıyoruz. KASİD’in varoluş sistemini anlatıyor. Bir tarafta da biz bize ticareti geliştirecek bir şema geliştirdik. Şirket sahiplerinin losyonları iş alanları yer alacak. Tüm Karabük’e hediye ediyoruz. KASİD üyesi olmasa da bu sistemde var olmak isteyenlere yerimiz var. İlk hedefimiz Karabüklü firmaları bu sisteme tanıtabilmek. Bu uygulama içerisinde başvurular, burslar, sosyal yardımlar var. Bu uygulamada işverenlerle iş görenleri bir araya getireceğiz. Bir vatandaşımız hemşerimiz iş arıyorsa bu platformdan formu doldurması bizim ilgili birime düşecek. İşveren eleman aradığında bizim ilgili birime düşecek. Topluma ve katma değer sağlayan bir sistem haline getireceğiz.” dedi.

KARABÜK TİCARİ TANITIM FUARI

“Tüm firmaların bir araya geldiği bir fuar planlıyoruz. Karabük’te ve Karabük dışında ticaret yapanları bir araya getirmek gibi bir hedefimiz var.” Diyen KASİD Genel Başkanı Çetin İpek, “Bu hedefin bir sosyal ve bir ticaret ayağı var. Biz bize ticaret kavramının üzerinde duruyoruz. Karabük’te ve Karabük dışında ticari faaliyet sürdürenleri birbirleriyle iş yapmalarını sağlayacağız. Sosyal ayağına geldiğimizde de 160 bin Karabüklüyü mükâfatlandırabileceğimiz bir Karabük fuar alanı düşünüyoruz. Sonuç olarak diyebiliriz ki, İstanbul’da planlanan Karabük Ticari Tanıtım fuarı, ticari bir çalıştay şeklinde planlandığından, konferans ve seminerler ile desteklenip ticaret erbaplarına bilgi ve fikir açısından da değişik ufuklar açacağına eminiz. TÜİK rakamlarına göre İstanbul’da 100.000 Karabük’lü ve çevre illerde bulunan 60.000 Karabük’lü ikamet ettiğini bir coğrafyada Karabüklülerin birlik ve beraberlik içinde ticaretlerinin sergileneceği bu fuar etkinliği 18 Milyon İstanbul nüfusunda ses getirecek, ulusal ve uluslararası birçok görsel mecranın ilgisini çekecektir. Bir ticaret ve sosyal ayağını hayal ediyoruz. Ve kıymetli büyüklerimizden bunu rica ediyoruz.” dedi.

İpek’ten 3 Nisan Sanayi Günü vurgusu

KASİD Genel Başkanı Çetin İpek, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın gündemde tuttuğu 3 Nisan tarihinin Sanayi Günü olması konusunda da açıklamalar yaparak, “Biz KASİD olarak geçtiğimiz 3 Nisan’da bir yemek verdik. Yemekte İstanbul Boğaz Köprüsü’ne ‘3 Nisan Sanayi Günü kutlu olsun’ yazdırdık. 3 Nisan Sanayi Günü olsun Karabük’te bununla bir ömür gururlansın.” dedi.

İpek, Filyos Limanına da değindi

KASİD Genel Başkanı Çetin İpek Filyos Limanı ile ilgili de KASİD’in duruşunu açıkladığı konuşmasında, “Filyos Projesi Karabük’ün şah damarı. Bizim için çok önemli bir proje. Sadece Karabük’le de ilintili değil bu bölge faydalanacak. Gaz projesinden sonra gümrükleme alanıyla ilgili çeşitli sıkıntılar çıktı. Bizim KASİD olarak bu konu üzerinde durulmasını arz ediyoruz.” dedi.

Karabüklü İş İnsanları KASİD çatısı altında toplanacak

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) Genel Başkanı Çetin İpek, “KASİD’in 50 üyesinden 25’i burada sizlerle tanışmaya geldi. KASİD olarak Bursa, Kocaeli, Ankara, Antalya, Tekirdağ, Edirne gibi illerde çalışmalarımız devam ediyor. Karabük dışında ticaret yapan tüm Karabüklüler KASİD çatısı altında düşünüyoruz.” diyerek programa katılanlara teşekkür etti.

AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç, Karabük’ün sanayi altyapısı ve yüksek teknolojiye geçişi noktasında bir takım değerlendirmeler yaparken Filyos Limanı ile ilgili ise Karabük’ün mutlaka limana ulaşması gerektiğini dile getirerek, “Hayalimiz limana ulaşmaktı.” dedi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, 3 Nisan tarihinin Sanayi Günü olması konusundaki taleplerini yinelediği konuşmasında Karabük’teki sanayi altyapısı ve Filyos Limanı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ise programda yaptığı konuşmasında üniversite-sanayi işbirliği noktasında kapılarının daima açık olduğunu dile getirdi.

Kaynak: S. Oğuzhan Doğan

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.