Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından çıkartılan tasarruf tedbirleri kapsamın da Safranbolu mal müdürlüğü 01 / 07 /2024 tarihi itibarı ile kapatıldı.
Edinilen bilgilere göre 6 ilçeden oluşan Karabük ilinde sadece kaymakamlık binasında vatandaşa hizmet veren ve 1870 yılında ilçe olan Safranbolu mal müdürlüğü tasarruf tedbirleri kapsamında kapatılırken diğer ilçe mal müdürlüklerinin kapatılmadığı öğrenildi.
Ülke genelinde ilk etapta 100 mal müdürlüğünün kapatılacağı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından duyurulurken kapatılan mal müdürlüklerinde görevli personelin merkeze kaydırılacağı belirtildi 01 /07 2024 tarihi itibarı ile kapatılan Safranbolu mal müdürlüğünün tüm işlemleri Karabük mal müdürlüğü tarafından yürütülecek olup yıl sonu itibarı ile Safranbolu mal müdürlüğü tamamen taşınmış olmasının yanı sıra müdürlükte çalışan yaklaşık 15 personel ile ilgili kararı defterdar ile Vali Mustafa Yavuz verecek .
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında alınan mal müdürlüklerini kapatma kararı şöyle Hazine Ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı Verdim, Bakanlığımıza Bağlı 300 Mal Müdürlüğü Kapatılacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi’yle Bakanlığına bağlı mal müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini belirterek, “İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 mal müdürlüğünün kapatılması sağlanacak” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında mal müdürlüklerinde yapılacak çalışmaya ilişkin değerlendirmede bulundu.
Bakanlığının taşra teşkilatlardan birisi olan mal müdürlüklerinin, muhasebe ve diğer saymanlık hizmetleri sunduğunu anımsatan Şimşek, “ İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 mal müdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Mal müdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir mal müdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek” ifade etti.
Bakan Şimşek, “Kaynaklar daha verimli kullanılacak, gereksiz harcamalar önlenecek. Hizmet kalitesinin artırılması kapsamında muhasebe hizmetlerinin merkezden, modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesi, iş süreçlerin hızlanmasını ve hata oranlarının azalmasını sağlayacak. Böylece vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmeti kalitesi daha da yükselecektir.” değerlendirmesini yaptı.
Şimşek, “Yeni düzenlemeyle personel kaynaklarımız daha verimli kullanılacak ve çalışanlarımızın yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edilmesi mümkün olacak. Böylece iş gücü verimliliği daha da artırılacak. Teknoloji ile kamuyu küçültürken, hizmet kalitesinden de ödün vermeyeceğiz, müdürlüklerimizin bugüne kadar yürüttüğü hizmetlerde hiçbir şekilde aksama olmayacak.” dedi.