Kaymakam Yazıcı: “Bağımlılıkla Mücadelede Herkes Bir Kahraman Olabilir”

Kaymakam Yazıcı: “Bağımlılıkla Mücadelede Herkes Bir Kahraman Olabilir”
Yayınlama: 29.11.2024
A+
A-

Safranbolu Kaymakamlığı’nca düzenlenen “En İyi Narkotik Polisi Anne Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadele Eğitim ve Önleme Faaliyetleri” toplantısında konuşan Kaymakam Yazıcı, bağımlılıkla mücadelede toplumun ve kamu görevlilerinin işbirliği içinde çalışması gerektiğini vurguladı.

Safranbolu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “En İyi Narkotik Polisi Anne Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadele Eğitim ve Önleme Faaliyetleri” toplantısı Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Küçükzoroğlu, Safranbolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Acar, Safranbolu Kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bağımlılıkla Mücadelede Toplumun Önemi

Yazıcı, “Bu bilgilendirme toplantısına gönül vererek katılan sizler, aslında bu mücadelenin köprüsü oldunuz” diyerek, katılımcıların toplumsal bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti. Bağımlılıkla mücadelede toplumun her kesiminin bir araya gelmesi gerektiğini dile getiren Kaymakam Yazıcı, “Aslında burada katılımlarıyla bizleri onurlandıran kıymetli misafirlerimizi bir nevi aracı kullanarak, bu işin muhatabı olan sizler değilsiniz. Sizler, bu bilgilendirme toplantısına gönül vererek, aslında bu işin bu işle mücadelenin köprüsü olması noktasında bir adım atmış durumdasınız” dedi.

Yazıcı, bu tür toplantıların yalnızca bilgi aktarımı sağlamakla kalmayıp, toplumun ortak bir mücadeleye dahil olması adına önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Yasal Sorumluluk ve Güçlü Mücadele

Kaymakam Yazıcı, kamu düzenini sağlama görevini yasalardan aldıklarını belirterek, bağımlılıkla mücadelenin sadece güvenlik güçlerinin değil, tüm toplumun sorumluluğu olduğunun altını çizdi. “Bizler gücümüzü yasalardan alırız, baktığımızda başta anayasamız olmak üzere yasalarımız, bana kamu düzeni ve sağlığıyla alakalı görevler yüklemiş, sorumluluklar yüklemiş” diyen Yazıcı, bu yasal sorumlulukların toplumun güvenliği ve sağlığı için son derece önemli olduğunu söyledi.

Yazıcı, bağımlılıkla mücadelede en önemli unsurun güvenlik olduğuna dikkat çekerek, sağlık ve güvenliğin aslında birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu vurguladı: “Sağlık, denince burada bazı bağımlılık türlerini içine alan mesela uyuşturucu ve alkol bağımlılığı gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Bunlar sadece mülki idare amirinin ya da emniyet müdürünün değil, tüm toplumun meselesi.”

Kahramanlık ve Toplumun Gücü

Yazıcı, toplumun bağımlılıkla mücadelesinde gizli kahramanların da büyük rol oynadığını belirtti. “Bizim kahraman kolluk görevlilerimiz bir gram uyuşturucu için 1000 çalışanı feda ediyor. O işe koşturuyor, bir gram için yeri geliyor canını riske atıyor. Çünkü bu toplumun sağlığı, gençlerin geleceği, ailelerin huzuru ve iş yerinin düzeni için bu mücadeleyi veriyorlar” dedi.

Bağımlılıkla mücadelenin sadece emniyet güçlerinin değil, tüm toplumun el birliğiyle yürütmesi gereken bir süreç olduğunu belirten Yazıcı, bireylerin bu mücadelede önemli birer nefer olabileceğini ifade etti: “Herkes, toplumun sağlığı için bir kahraman olabilir. Bizler her zaman kahramanlarımızla övülmüş bir milletiz ama gizli kahramanlarımızı da her zaman yad etmiş, göğsümüze basmışızdır.”

Teknolojinin Rolü ve Dijital Uygulamalar

Kaymakam Yazıcı, bağımlılıkla mücadelede dijital uygulamaların önemine de değindi. “Ülkemiz, dijital platformlar üzerinden bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlayan bir dizi uygulama geliştirmiştir. Bunlardan biri ‘Uyuma’ adlı uygulamadır. Bu uygulamayı telefonuma yükledim ve ihbarda bulundum. 30 saniye geçmedi Emniyetten arkdaşlar hemen iletişime geçti.” diyerek, teknolojinin bu mücadeledeki önemini aktardı.

Ayrıca, uygulamaların bireylerin kolayca destek almasını sağlayarak toplumsal fayda sağladığını belirten Yazıcı, “Bu uygulama, bireylerin gizli bir kahraman olmasına imkan tanıyor. Toplumun yükünü hafifletmeye yardımcı oluyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.