Hayvancılık ve tarım sektöründe önemli adımların atıldığını ifade eden Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, ekiplerin her daim sahada üreticilerin yanında olduğunu ve düzenledikleri kurslarla vatandaşları bilgilendirmeye devam ettiklerini söyledi.
Pek çok alanda kurslar düzenlediklerini ve düzenlemeye devam ettiklerini söyleyen Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Ayvalık, tüm vatandaşları eğitimlere ve kurslara davet ettiği açıklamasında, “16 Mart tarihinde meyve ağaçlarında budama ve aşılama teknikleri kursumuz başlayacak. İl müdürlüğümüzde düzenlenecek olan kurstan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın il ve ilçe müdürlüklerimize 13 Mart mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Kursumuz Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı olup herhangi bir ücret vermeden vatandaşlarımız yararlanabilecek. KADEM Karabük Temsilciliği ve İl Müdürlüğümüz teknik proje ortaklığı ile yürütülen ‘El Ele Doğal Ürüne’ projesi kapsamında Karabuğday Yetiştiriciliği Eğitimi düzenliyoruz. Toplantı salonumuzda düzenlenecek eğitime Konya Bahri Dağdaş Uluslar Arası Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Ahmet Güneş katılacak. Eğitimimiz 5 Mart saat 15:00’te başlayacak. Ayrıca Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Projesi kapsamında 7 Mart’ta Enginar Yetiştiriciliği eğitimi başlayacak. Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı salonunda yapacağız. Programımızı uzmanlık alanı Sebze Yetiştirme ve Islahı olan Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nden Dr. İbrahim Sönmez eğitmenliğinde gerçekleştireceğiz. Tüm halkımız davetlidir.” dedi.
Hayvancılık ve hayvan sağlığı konusunda da yetiştiricilerin yanında olduğunu ifade eden Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, ekiplerle sahada aktif olarak üreticilerin yanında olduklarını ifade ederek, “ Her alanda olduğu gibi hayvan sağlığı alanında da yetiştiricilerimizin yanındayız. Hastalıklarla mücadelemizde yeni tedbirleri hayata geçiriyor, aile işletmelerinde; buzağı, kuzu ve oğlak için aşı desteği sağlıyoruz. Etkin bir destekleme modeline geçtik, bu destekleme modelinde amacımız vatandaşlarımızı teşvik etmek ve onları desteklemek. Destekleme modelimizde aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilave destek veriyoruz. Genç ve kadın üreticilerimize ilave destek veriyoruz. Sınırlama olmaksızın üretilen her buzağı, oğlak ve kuzuya destek ödemesi yapıyoruz. Hastalıktan ari işletmelere ilave destek veriyoruz. Tüm ekiplerimizle sahada aktif olarak üreticilerimizin yanında yer alıyoruz.” dedi.
Kaynak: Oğuzhan DOĞAN - Can KURU