Karabük Üniversitesi (KBÜ), dijital çağın getirdiği risklere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla kapsamlı bir seminere ev sahipliği yaptı. Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü tarafından ÜNİDES projesi kapsamında düzenlenen “Siber Psikoloji ve Psikolojik Dayanıklılık + Dijital Şiddet ve Dezenformasyonla Mücadele” başlıklı seminer, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan kulüp akademik danışmanı Öğr. Gör. Hülya Özçağlar Eroğlu, dijital platformlarda artan siber zorbalığın gençler üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, “Bu tür olgularla etkin mücadele edilemediğinde psikolojik açıdan yetersiz bireyler yetişiyor” dedi.
Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hasan Batmaz, dijital zorbalığın türlerinin sürekli değiştiğini ve mağdurların yaş ortalamasının giderek düştüğünü belirtti. Batmaz, “Zorbalığın mental izlerinin ardından kronik kalp rahatsızlıkları, sürekli baş ağrıları gibi fiziksel sağlık sorunları da ortaya çıkabiliyor” ifadelerini kullandı.
Seminerin son konuşmacısı Adalet MYO Öğr. Gör. Hamit Çavuş ise dijital şiddetle mücadelede izlenebilecek hukuki yolları detaylı biçimde anlattı. Katılımcılara, dijital mecralarda karşılaşabilecekleri riskler konusunda farkındalık kazandıran Çavuş, bireylerin haklarını bilerek hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.
Farklı disiplinlerden akademisyenlerin katkısıyla gerçekleştirilen seminer, dijital şiddet ve dezenformasyonla mücadele konusunda öğrencilere önemli bir bilinç kazandırdı.