Safranbolu’nun en güzel mimari örneklerinden biri olarak kabul edilen Tarihi Taş Bina’da başlayan eğitim programı tamamlandı. Katılımcılar, sertifikalarını Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından sertifikalarını aldılar.
Açılış konuşmasını yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, bir şehrin tanıtımında yerel medyanın önemli rol oynadığını vurgulayarak, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin imkanlarını geliştirme çabalarını ve üniversite-medya iş birliğinin önemini öne çıkardı.
Bir şehrin tanıtımında yerel medyanın rolü ve önemi büyük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Bir şehrin tanıtımında yerel medya önemli bir rol oynuyor. Bu rolü başarıyla yerine getirmek, şehrimizi ve değerlerini güzel ve pozitif bir şekilde ön plana çıkarmak, Türkiye’deki tanıtımını sağlamak, kültürüne, turizmine ve eğitimine katkı sağlamak amacıyla yerel medyamızın önemi oldukça önemli.” ifadelerini kullandı.
Kırışık, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin imkanlarının geliştirilmesi ve yeni özellikler eklenerek değer katılması ile üniversite-medya iş birliğinin önemi dile getirerek, “İletişim fakültemizin pek çok imkanı var. Bu imkanları daha da geliştiriyoruz ve yeni özellikler ekleyerek değer katmaya çalışıyoruz. Her bir eklenen değerin sizlere ciddi katkıları olacaktır. Üniversite-medya iş birliği önemli bir başlık. Bu anlamda, Karabük’te böyle bir başlığa katkı sunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Rektör Kırışık, katılımcılara sertifikalarını verdikten sonra eğitmenlere de teşekkür belgelerini verdi.
Karabük Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Eğitim Araştırma Merkezi (KABÜSEM) bünyesindeki 3 günlük eğitimde (Haziran 25-27) eğitime katılımcılar, Karabük Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Musa Ak tarafından verilen ‘Çekim Teknikleri‘ eğitimi ile çeşitli kamera açıları, çekim planları, perspektifler, ışık kullanımı ve kompozisyon kuralları gibi teknik detaylarını pekiştirdiler. Ayrıca, Doç. Dr. Mustafa İnce‘nin ‘Geleneksel ve Dijital Medyada Haber Yazma‘ ve Doç. Dr. Mevlut Can Koçak‘ın ‘Medya Etiği‘ konularında verdiği eğitimlerle katılımcılar, habercilik alanında güçlü bir temel kazandılar. Eğitimin son gününde ise katılımcılar, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi‘nde Dr. Öğretim Üyesi Burak Türten tarafından verilen ‘Haber Kurgusu‘ ve bir diğer eğitmen tarafından sağlanan ‘Uygulamalı Drone Eğitimi‘ ile pratik becerilerini de geliştirdiler.
Karabük Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Eğitim Araştırma Merkezi (KABÜSEM) tarafından düzenlenen Geleneksel ve Dijital Medya Haberciliği sertifikalı eğitim programına katılan katılımcılar, aldıkları eğitimlerle birlikte medya alanındaki bilgi ve beceri birikimlerini güçlendirdiler. Bu program sayesinde, medya sektöründe daha etkin ve nitelikli çalışma imkanı elde ettiler.